Travsport

Travsporten är mycket stor i Sverige och många människor delar intresset för den hästrelaterade sporten. Intresset för trav kan visa sig på flera olika sätt. Antingen är det kärleken till hästarna i sig som driver en mest, den fartfyllda och spännande sporten eller så kanske man inte ens vill utöva sporten själv utan hellre följer den från läktaren i hopp om att vinna stora pengar.

Det främsta intresset är dock en blandning av de två förstnämnda alternativen. Man älskar hästar och tycker att sporten verkar spännande och dessutom skiljer den sig väldigt mycket från vanlig ridning. I trav så sitter man alltså inte på hästen, utan hästen förs fram genom att vara kopplad till en sulky. Kusken är placerad i sulkyn och tillsammans ska ekipaget ta sig runt en travbana.

Vill man börja träna trav är Sverige det bästa landet. Här finns det många olika travskolor att vända sig till, men man bör undvika att vända sig till en vanlig ridskola. Anledningen till detta är att det är fruktansvärt få ridskolor som erbjuder någon form av travträning. På en riktig travskola får man professionella instruktörer med lång erfarenhet av just trav och dessutom finns all utrustning som behövs på plats.

Både barn och vuxna kan vända sig till en travskola för att komma igång med sporten. Man behöver inte ha någon tidigare kunskap eller erfarenhet för att kunna anmäla sig, utan kurserna arrangeras på olika nivåer. Kurserna kan dock vara olika lång och innehåller varierande moment beroende på vilken travskola som man vänder sig till. Grunden är dock densamma och det bästa är att det finns travskolor över hela Sverige. Du börjar naturligtvis med att kontakta och besöka de travskolor som du finner mest intressanta. Titta på kursutbudet, hur stallet och hästarna är skötta och om skolan har bra recensioner. På så sätt är det lättare att göra ett bra val!